Saturday, 31 December 2011

Happy New Year !




Pejam celik pejam celik dah ' Happy NewYear '
selamat tinggal 2011 .....

banyak betul kenangan Nina time 2011....
kene marah lah....jtuh cinta lah....dpt bestfie lah...
nangis lah...rindu lah....mcm-2 lah.....
kadang-2 xsanggup nak msuk thun baru sbb dah nk kene balik asrama JAIL

ramai org tnya ape azam thun baru Nina ?

first sekali.... Nina nak jdi ank yg solehah .. taat kan ibu bapa
second ... Nina akn berusaha mnjdi plajar cemerlang....
third .... Nina doakan + harap ... umur Nina...parents Nina & semua org yg Nina syg + kenal dipanjangkan ...( amin )

lastly : Nina nak fokus on study ....xmaw main-2 dah....
dan nk jadi kawan yg terbaik kpada kwan-2 Nina....

TU JE KOT....HEHHEHEHHE 

Friday, 30 December 2011

buang tabiat ... :p




lalalalllallallallalla......

Why am I so lazy ?
 sekarang ni Nina dah buang perkataan 2 dri hidup Nina....
( azam thun baru la ni )

ape buktinya ?

sekarang Nina dah mampu...buat : TADA....

packing : SIAP
homework : SIAP
bangun awal : 99% SIAP
lain-2 : 100% SIAP....


KAU AWAK MAMPU ?

( agak bangga + riak ) hehhehe







Pulang marilah pulang...lalalalalala !




nanti WAJIB punya lah....
Nina jadi mcm ni.....
cozz.?
Nt Nina nak blik ke tmpat yg Nina suka tak suka

iaitu HOSTEL Hotel yg xberape mewah.....
eeeeeee.....
benci-1000x suke-1x

First Time buat !







Untuk yg pertama kali nya...
Nina buat cerita karut berdasarkan kisah dongeng yg Nina dengar time kecik-2 dulu....

amacam ? karut kan....
kenapa Nina ambik boya ? dedicated to someone...

( kalau x6pak sorry erkkk... )
nak tngok lebih jelas
CLICK SINI 
http://www.facebook.com/rizatul.d.sha/posts/242402262497171
insyaallah...boleh terus tngok....! tpi jgn lupe login dulu....

babaiiii !

Wednesday, 28 December 2011



Nina happy thap bagai hrini....
sebab Nina just got what i want......
shuuuttttt !! ( g - shock )

G-shock 2 purple + pink lgi.....
kalau tdak nak beli purple + green....
niway...dah xde...
dapat ja jam bru Nina trus lupa niat nk beli MP3....

I prefer G-shock than MP3....!!!
love it....
love my mom ] n [ my dad !!!!!.....

lpas ni Nina janji akn berusaha bersungguh-sungguh ya mommy...ya daddy !!! hehheheh
niway ! anakanda selalu ingt pesan ayahanda dan bonda.....

*please pray ( s ) for me !!!


Nasihat N**** ?



First sekali nk ckp....
Nina ni tipe yg suka PrintScreen + SnippingTool...!
sebab?
( nak bt knangan ..kasi cucu cicit tngk )
cengeng banget kan ?
biasa la....yg pnting santai aja.....

Nina chat dgn dya pon sbb Nina jmpa dya kt nightmarket .....
Kalau tidak NO TIME lah
Bace je atas 2 msti taw kan,...Nina nk story psai apa ?
psai Nasihat Nizar la....

rsa-2 btul ka Nizar ni style tguq semua org yg dya knai ? hurmmm ?
kalau taw dya nk kta lagu ni.....dri tdi lgi Nina bt-2 tolak dya ka....
kut-2 dya maw hot skali....hahhahaahah

btw .... bguss la kalau ada gak boy yg mcm ni !






bila org kacak bertukar !


Jadi cam ni le !


|
|
|
|
V




Tuesday, 27 December 2011

Dunia sekarang...Masyaallah !




Astaghfirullahhalazim ......
satu lagi kes pembunuhan yang berlaku di Kg Abi Pdg Machang, Abi Batas Paip
Masyaallah.....
Nina takut bila dengar ade kes-2 mcm ni....
dah lha dekat-2 area rmh Nina......' scary '

Niway ! Nina harap....org yg bunuh arwah ni dikenakan hukuman setimpal.....
' n ' Nina hrap Nina xkenal org yg membunuh arwah nie FULLSTOP ....


FriendShip Term ?

\



I really Hope that I'll have a Bestfriends........
Now .....
I really make it....
Yes !
My Bestfie Name :: Nur Nasha Najeeha 
I really love my bestfriend !
everyday....i'll pray thats i won't never lose my bestfie....
SEBAB ????
Nina suka kawan dgn dya....
kami agak serasi utk berkawan.....
kmi juga quite sekepala......

kalau boleh....Nina nk kawan dgn dya smpai f5 !!!
( insyaallah....kalau dipanjangkan umur )

*Doa-2 kan Nina ya !!!!



Love ? no ... this is what we called Feeling




Tawu tak ?
Setiap manusia itu punya perasaan !
sama juga mcm Nina ..... !

ermmmm ?
sapa lah...budak yang Nina suka 2 erkkk ?
alololololo ! malu lha....

nama dya start hruf ' N '...hehhehhe ( kenai ka ? )
kalau kenai diam aja trus !

Hurrrmmm ! pandang atas tngk ade x awan-2...! 
JOM TERJAH !

Nina suka kt dya ni start bulan-7....
first time...dya kasi lolipop ( tpi Nina xmakan....simpan aja )
ps2 dya bgi srat....( first-2 ingt nk koyak saja tpi prasaan ingin tahu dtg Nina balas la srat dya )

Ntah mcm mna....selalu jumpa...opppsss...berselisih !
ps2 prgi mna-2 6pak dya selalu....
ps2 ntah mcm mna Nina bleh suka kt dya ( Gatal no ...hiihihihi )

Nina ni jenis mudah suka kt seseorang 2.........
tapi ntah la....tang dya ni....Tiba-2 Nina jdi xsuka kt org lain dah !
Wowww ! really ?
YUP !

22 december 2011----->

Nina tngok kt fb dya....dya dah relationship dgn org lain.....
ahhahahhaha.....ngok punya org....

Tapi Nina sedang berusaha menepis segala perasaan Nina ni !
well ! Nina xmaw merosakkan kebahagiaan org lain....
org rosakkan kebahagian.....SOKAY lah !!!!
Memey xleh terima tpi nak wat mcm mna

HATI DAN PERASAAN INI TAK BOLEH DIPAKSA !!!!




Saturday, 24 December 2011

Copy + Paste..Share-2 jerp






Nina Just Nak Share This....
ACTUALLY.....

Copy + Paste.....From Haris Fadilah
http://www.facebook.com/haris.sensei )


Friday, 23 December 2011




Ini Memang Xleh Blah !!!!!!

Teraniaya kawan TU !!!!!!


(Lawak) Kekasih Jatuh Cinta Pada Orang Lain - Ustaz Azhar Idrus




FAKTA MENARIK MENGENAI WANITA




kita akan menyingkap beberapa fakta menarik mengenai wanita… Kepada para-para wanita di luar sana kalo rase macam tak betul fakta-fakta ini sile bagi tau yek :-) … Antara fakta-faktanya ialah:
  1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
  2. Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
  3. Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).
  4. Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.
  5. Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
  6. Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.
  7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.
  8. Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.
  9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
  10. Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.
  11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
  12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.
  13. Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.
  14. Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.
  15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.
  16. Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
  17. Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
  18. Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.
  19. Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.
  20. Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
  21. Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!
  22. Satu ucapan ‘Hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya.
  23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
  24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.
  25. Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.
  26. Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.
  27. Senjata wanita adalah airmata!!
  28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.
  29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.
  30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



C00l + CUn blog.......

http://fyza-kisahanis.blogspot.com/
http://yana-98.blogspot.com/

benda yang tak perlu ada dalam blog


wajib 
tapi paling tak suka ade je widget2 yang mnggangu .. 
aku bukanlah bagus sgt dalam bidang blog ni tapi nak share lah skit ap yg tak ptut 
ade dalam blog ni 

1 . word verification 
- aku rasa benda ni patut buang sbb mnyusahkan pengomen nak komen ..
yelah tgh ada niat nak komen tetiba ade benda yg kacau .. boleh spoil mood kita tau ..

2. welcome note 

- act , welcome note pun tak penting sgt , sbb banyak sgt halangan nak masuk blog awak tu
tapi kalau suka letak jelahh .. hehe 

3 . widget kiri kanan 

- haa ! ni pling banyak kot , aku suka tgk bunga2 keluar kat tepi blog tu , tapi tak buat sbb 
rimas n mmberatkan blog kita ..  lagipun tak pnting untuk letak dlm blog kan?
betul tak    tapi ikut sukalah .. 

4 . pop up window 

- yes    yang ni pnting sbb memudahkan pengomen nak komen
blog korang , tak perlulah nak melepasi halangna2 yag korang buat tu .. 
heee  


aku cuma share je ape yg blogger2 famous  pernah gtaw ..
and aku rasa mmg benda tu akan mmbertakan blog kita pun .. 

blog aku pun bnyk kekurangan jugak  
mohon tegur menegurlah yek ..

p/s : dalam dunia blogging tak boleh memilih n sombong 


Credits to 
http://fyza-kisahanis.blogspot.com/       * sharing is caring but...i'm too lazy...to type one by one..

Thursday, 22 December 2011

Imran hg memang xleh BLAH !


entry nieyh just for fun....!
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

Disclaimer ::

Imran aku cuma nak kta hang memang xleh blah!!!!


( nak tampaq tu xtahan...)



wow!!! 8A....



eh !!!! nina ni form3 punya kes...
ko form1....
buat kalut apa hah ?

( hhehhehehheheh )

ALASAN BASI WANITA ISLAM APABILA DITEGUR TENTANG AURAT MEREKA


1) ''Walaupun kami tak pakai tudung, tapi kami sembahyang. Lebih baik dari orang yang pakai tudung tapi tak sembahyang.." 
Jawapan: Dua-dua jenis golongan ni sama-sama teruk. Sembahyang dan pakai tudung (tutup aurat) itu WAJIB dalam Islam ,kalau tak buat salah satu akan tetap berdosa besar. Jangan nak bangga diri konon lebih baik..

2) "Pakai tudung labuh tapi perangai buruk nak buat apa?? baik lagi orang yang tak pakai tudung, tapi hati baik..."
Jawapan: Pakai hijab, tudung dan menutup aurat itulah yang membezakan antara wanita Islam dan wanita bukan Islam. Hati baik walaupun tak perlu tutup aurat, itu macam ciri-ciri orang kafir bunyinya. Orang kafir memang begitu, pakai skirt pendek, pakai baju jarang tetapi hati baik. Habis apa yang membezakan wanita Islam ?

3) "Suka-suka hati je nak paksa-paksa kami solat, suruh kami pakai tudung,bukan ke dalam Islam tiada paksaan ?"
Jawapan: Ayat Al-Quran "..tiada paksaan dalam Islam" itu merujuk kepada orang-orang bukan Islam tidak wajib menganut dan mengikut cara Islam jika mereka tidak rela. Tetapi untuk orang-orang Islam, mereka BOLEH DIPAKSA untuk mengikut hukum-hukum syariah yang ada...contohnya hukum hudud....qisas..tak payah putar belit pulak!!Jika anak tidak menutup aurat, boleh dipaksa dan dihukum sepatutnya..

4) "Kami pakai ketat-ketat pun, kami masih pakai tudung.. apa salahnya ?" Jawapan: Pakai pakaian yang menampakkan bentuk badan (ketat-ketat), sama je macam tak pakai pakaian langsung. Ertinya dalam Islam, kalau seseorang wanita memakai baju ketat dan seluar sendat tu, samalah macam orang yang berbogel. Tudung tu kira tiada makna...bertudung tetapi nampak macam telanjang, apa gunanya..?

5) " Tipulah pakai sanggul tinggi-tinggi tu tak cium bau syurga..?
Jawapan: Hukum pakai sanggul tinggi, hadis mengatakan jika pakai takkan cium bau syurga. So kalau tak nak cium bau syurga takpela, teruskanlah pakai sanggul tinggi (macam bonggol unta) tu..



1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh basikal: cepat-cepat naik basikal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Ranking PMR 2011 SBP Malaysia Terkini jam 7.27 pm:......



1 SM SAINS TG MUHD FARIS PETRA 1.0139
2 SM SAINS TELUK INTAN 1.0191
3 KOLEJ TUNKU KURSHIAH 1.0196
4 SM SAINS KUALA SELANGOR 1.02
5 SEKOLAH DATO` ABDUL RAZAK 1.0203
6 SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN 1.0241
7 SEKOLAH TUN FATIMAH 1.0252
8 SM SAINS SELANGOR 1.0263
9 THE MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR 1.0264
10 SM SAINS MUZAFFAR SYAH 1.0273
11 SM SAINS POKOK SENA 1.0279
12 SM SULTAN ABDUL HALIM 1.0325
13 SM SAINS SULTAN MOHAMMAD JIWA 1.0327

14 SM SAINS TUANKU SYED PUTRA 1.0331

15 SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH 1.0334
16 SM SAINS SULTAN MAHMUD 1.0336
17 SM SAINS TENGKU ABDULLAH 1.0373
18 SM SAINS MACHANG 1.0411
19 SM SAINS MIRI 1.0439
20 SBP INTEGRASI GOMBAK 1.0499
21 SM SAINS PASIR PUTEH 1.054