Thursday, 22 December 2011

ALASAN BASI WANITA ISLAM APABILA DITEGUR TENTANG AURAT MEREKA


1) ''Walaupun kami tak pakai tudung, tapi kami sembahyang. Lebih baik dari orang yang pakai tudung tapi tak sembahyang.." 
Jawapan: Dua-dua jenis golongan ni sama-sama teruk. Sembahyang dan pakai tudung (tutup aurat) itu WAJIB dalam Islam ,kalau tak buat salah satu akan tetap berdosa besar. Jangan nak bangga diri konon lebih baik..

2) "Pakai tudung labuh tapi perangai buruk nak buat apa?? baik lagi orang yang tak pakai tudung, tapi hati baik..."
Jawapan: Pakai hijab, tudung dan menutup aurat itulah yang membezakan antara wanita Islam dan wanita bukan Islam. Hati baik walaupun tak perlu tutup aurat, itu macam ciri-ciri orang kafir bunyinya. Orang kafir memang begitu, pakai skirt pendek, pakai baju jarang tetapi hati baik. Habis apa yang membezakan wanita Islam ?

3) "Suka-suka hati je nak paksa-paksa kami solat, suruh kami pakai tudung,bukan ke dalam Islam tiada paksaan ?"
Jawapan: Ayat Al-Quran "..tiada paksaan dalam Islam" itu merujuk kepada orang-orang bukan Islam tidak wajib menganut dan mengikut cara Islam jika mereka tidak rela. Tetapi untuk orang-orang Islam, mereka BOLEH DIPAKSA untuk mengikut hukum-hukum syariah yang ada...contohnya hukum hudud....qisas..tak payah putar belit pulak!!Jika anak tidak menutup aurat, boleh dipaksa dan dihukum sepatutnya..

4) "Kami pakai ketat-ketat pun, kami masih pakai tudung.. apa salahnya ?" Jawapan: Pakai pakaian yang menampakkan bentuk badan (ketat-ketat), sama je macam tak pakai pakaian langsung. Ertinya dalam Islam, kalau seseorang wanita memakai baju ketat dan seluar sendat tu, samalah macam orang yang berbogel. Tudung tu kira tiada makna...bertudung tetapi nampak macam telanjang, apa gunanya..?

5) " Tipulah pakai sanggul tinggi-tinggi tu tak cium bau syurga..?
Jawapan: Hukum pakai sanggul tinggi, hadis mengatakan jika pakai takkan cium bau syurga. So kalau tak nak cium bau syurga takpela, teruskanlah pakai sanggul tinggi (macam bonggol unta) tu..

2 comments:

  1. nice entri. done follow u~~ hit me back kay~ ;)

    ReplyDelete
  2. thanks 4 that comment.....4 sure i'll hit u back

    ReplyDelete

Heys!!!! Menarik ?
Komen lha..satu pon jadi...